Pokaz wegańskiego gotowania + degustacja (W-wa 6.06)
- Pokaz wegańskiego gotowania w wykonaniu Joli Słomy i Mirka Trymbulaka
- Degustacja
Czas: godz. 16:00, 6 czerwca (niedziela)
Miejsce: Kępa Cafe, ul. Finlandzka 12a, Warszawa
Wstęp wolny
Pokaz gotowania poprowadzą Jola Słoma i Mirek Trymbulak - projektanci, styliści, felietoniści, autorzy książek kucharskich, prowadzący w telewizji program Atelier Smaku (żeby wspomnieć tylko niektóre formy ich aktywności).
Być może weganizm jako dieta kojarzy wam się ze zubożonym talerzem (bo przecież nie ma tego, nie ma tamtego, czyli produktów odzwierzęcych), ale jeśli tak wam się kojarzy, to koniecznie musicie przyjść na pokaz gotowania. Kuchnia wegan to nie brak czegoś, to pełnia często nowoodkrytych smaków, zapachów, kolorów. I nie musi to być kuchnia, której zasady i techniki są do opanowania wyłącznie dla fachowców. Przyjdźcie, zobaczcie, zapytajcie, przekonacie się sami. Spróbujemy przez brzuchy trafić do waszych serc i głów. Głodomory i odkrywcy przybywajcie!
Uwaga: podobnie jak podczas poprzednich spotkań, po wykładzie i debacie będziecie mogli poczęstować się wegańskimi produktami spożywczymi firm Orico i Primavika (mleko sojowe, gotowe dania obiadowe, ryż, soczewice, kasza, tofu, pasztety sojowe, pieczywo chrupkie... itd.) Tym razem na dodatek będziecie mogli skosztować również to, co Jola i Mirek ugotują.
Nie dajcie sobie wmówić, że „na weganizm jeszcze za wcześnie”. Weganizm jest czymś satysfakcjonującym, smacznym, zdrowym i adekwatnym jako odpowiedź na okrutne wykorzystywanie zwierząt. Najwyższy czas na weganizm.