Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
Re: Dopłata za brak lub zniżka za nadmiar
gzyra napisał(a):Nie twierdzę, że promowanie weganizmu jest łatwe. Twierdzę, że weganizm jest warty promowania ze względu na zwierzęta. Zdaję sobie sprawę, że klienci zamawiający świadomie dania wegańskie są w mniejszości. Obawiam się, że będą w mniejszości, jeśli wspólnie nie postaramy się bardziej.
Rzecz w tym, że klienci nie muszą świadomie zamawiać dań wegańskich, tak jak nie muszą jeść sałatki owocowej z weganizmem na ustach. Można po prostu formułować dania, które są pyszne i wegańskie zarazem, bez nachalnego promowania samej ideologii. Analogicznie do dań wegetariańskich, w których opisie nie krzyczycie, że są bez mięsa, tylko piszecie z czym są. A że można zaproponować atrakcyjną wegańską ofertę, sami na pewno wiecie najlepiej jako spece od kuchni.