Posty: 16
Dołączył(a): 6 lut 2009, o 20:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Re: Słodycze
W Carrefourze są krówki sojowe Dr Soya. Na pierwszy rzut oka (opakowanie) skład wydaje się być OK: cukier, syrop skrobiowy, tłuszcz roślinny, izolowane białko sojowe (5%), aromat waniliowy. Ale... na papierkach poszczególnych krówek skład jest inny: cukier, syrop skrobiowy, białko sojowe, tłuszcz cukierniczy, maltodekstryna, błonnik, lecytyna, aromat waniliowy identyczny z naturalnym. O ile wiem, tłuszcz cukierniczy i lecytyna są niekoniecznie OK.
Wysłałem maila do producenta, odpowiedzi się nie doczekałem. Ruszyłem więc do wyszukiwarki internetowej i dowiedziałem się, że ktoś już różnicę w składach dostrzegł (http://www.wegetarianie.pl/XForum-print ... -2163.html) - podobno producent zapewnia, że składniki są pochodzenia roślinnego.
Ale jako że składy są dwa i nie dostałem odpowiedzi na maila wysłanego już ponad miesiąc temu - nie ufam.
Co o tym sądzicie?