Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
Kiełki na ciepło
Kiełki na ciepło:
składniki:
3 łyżki kiełków na patelnię "Stir Fry" (kiełki ciecierzycy, fasoli Mung i soczewicy)
3 łyżki ugotowanej kaszy perłowej
1 łyżka oleju (rzepakowego)
parę szczypt czubricy czerwonej
1 łyżka sosu sojowego
przygotowanie
rozgrzać patelnię, nalać olej, dodać kiełki, zamieszać
dodać kaszę i przyprawy i mieszać przez chwilę, aż całość się zagrzeje
podawać z surówką, np. marchewka z jabłkiem, marchewka z kapustą kiszoną, czy buraczki
smacznego
składniki:
3 łyżki kiełków na patelnię "Stir Fry" (kiełki ciecierzycy, fasoli Mung i soczewicy)
3 łyżki ugotowanej kaszy perłowej
1 łyżka oleju (rzepakowego)
parę szczypt czubricy czerwonej
1 łyżka sosu sojowego
przygotowanie
rozgrzać patelnię, nalać olej, dodać kiełki, zamieszać
dodać kaszę i przyprawy i mieszać przez chwilę, aż całość się zagrzeje
podawać z surówką, np. marchewka z jabłkiem, marchewka z kapustą kiszoną, czy buraczki
smacznego