Re: Co dziś na obiad?
Napisane: 21 sie 2011, o 19:51
To mój pierwszy post na forum, więc chyba wypada powiedzieć : cześć.
Co do obiadu, to miałam dzisiaj improwizowaną, nadziewaną cukinię. Farsz mega, ale jednak polecam nadziewać paprykę lub pomidory.
Ugotowany brązowy ryż (na jedną cukinię dałam 1,5 woreczka) + podduszona na oleju cebula + ząbek czosnku + 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego + ew. kilka suszonych grzybów + pieprz, sporo oregano, słodka papryka, szczypta chili, sól. Wymieszać, włożyć do wydrążonej i posypanej przyprawami cukinii (lub papryki, pomidorów), można posypać świeżą natką pietruszki. Zapiec w piekarniku (180st., jakieś 15-20min). Zresztą, tak przygotowany ryż można jeść z sałatką z pomidorów, kiełkami, jakąś surówką albo nawet sam. Proste i szybkie, nie ma opcji, że nie wyjdzie. Byle ciepły, na zimno już tak nie smakuje.
Co do obiadu, to miałam dzisiaj improwizowaną, nadziewaną cukinię. Farsz mega, ale jednak polecam nadziewać paprykę lub pomidory.
Ugotowany brązowy ryż (na jedną cukinię dałam 1,5 woreczka) + podduszona na oleju cebula + ząbek czosnku + 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego + ew. kilka suszonych grzybów + pieprz, sporo oregano, słodka papryka, szczypta chili, sól. Wymieszać, włożyć do wydrążonej i posypanej przyprawami cukinii (lub papryki, pomidorów), można posypać świeżą natką pietruszki. Zapiec w piekarniku (180st., jakieś 15-20min). Zresztą, tak przygotowany ryż można jeść z sałatką z pomidorów, kiełkami, jakąś surówką albo nawet sam. Proste i szybkie, nie ma opcji, że nie wyjdzie. Byle ciepły, na zimno już tak nie smakuje.