Strona 1 z 1

pasta "jajeczna"

PostNapisane: 9 cze 2011, o 19:29
przez K.Biernacka
Lubię smrodo-zapach jajek kurzych, taka już moja uroda. Oczywiście nie skłania mnie to do jedzenia jajek, ale informację o soli jajkami śmierdzącej przyjęłam z ufną radością.

Zrobiłam pastę na chleb z rozgniecionego widelcem tofu, do którego dolałam odrobinę mleka sojowego dla nadania odpowiedniej wilgotności. Posypałam odrobinę kurkumą dla zażółcenia, zaś dla jajecznej zmyłki dorzuciłam trochę owej czarnej soli zwanej też himalajską. Na koniec dodałam posiekanego szczypiorku. Dla podniesienia tonu, kapnęłam trochę soku z cytryny. Mniam :P

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 10 cze 2011, o 05:19
przez xkidslovefruitx
ja z dodatkiem czarnej soli robię awokado podsmażane z cebulą.

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 18 cze 2011, o 11:24
przez Alispo
Właśnie zrobiłam na śniadanie ;) Fajna pasta :)

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 6 lip 2011, o 10:06
przez joanna18
Dawno już nie jadłam Jajek ale znowu zaczynam batalię Jakową żeby odbudować swój mózg styrany codzienna pracą przed komputerem z głową w rachunkach.

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 4 sty 2014, o 19:10
przez weraxx
pasta jajeczna z cebulką i twarożkiem jest dobra :)

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 26 sty 2014, o 21:53
przez lawidaloka12
Ja uwielbiam jajka faszerowane! Albo pieczarkami, albo łososiem. Mmmm. Chyba już wiem, co jutro na śniadanie. :)

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 18 gru 2015, o 12:35
przez Gosik
Dawno nie robilam takiej pasty.

Re: pasta "jajeczna"

PostNapisane: 19 lut 2016, o 14:52
przez enigmatyczna
Smak pasty jajecznej ze świeżutka bagietka ... mniam , mniam