Posty: 41
Dołączył(a): 27 kwi 2009, o 19:41
jednogarkowce
Zupa z zielonej soczewicy:
paczka soczewicy,
paczka mrożonej włoszczyzny pokrojonej w słupki,
ze dwa bulioniki warzywne,
dwie cebule,
trochę oleju
- soczewicę ugotować w dużym garze, oddzielnie np. w woku udusić na oleju dość drobno (ale bez przesady) pokrojoną cebulę, dodać do niej włoszczyznę i razem dusić (można podlać gorącą wodą) przez jakieś 10 min., przełożyć do soczewicy, dorzucić bulioniki; całość zajmuje ok. 30 min.
naprawdę smaczna i sycąca
paczka soczewicy,
paczka mrożonej włoszczyzny pokrojonej w słupki,
ze dwa bulioniki warzywne,
dwie cebule,
trochę oleju
- soczewicę ugotować w dużym garze, oddzielnie np. w woku udusić na oleju dość drobno (ale bez przesady) pokrojoną cebulę, dodać do niej włoszczyznę i razem dusić (można podlać gorącą wodą) przez jakieś 10 min., przełożyć do soczewicy, dorzucić bulioniki; całość zajmuje ok. 30 min.
naprawdę smaczna i sycąca