Post 13 maja 2009, o 19:57

Meksykański kuskus

Witajcie- jestem nowa na forum .
Aktualnie jestem na diecie przejściowej i do odstawienia zostały mi tylko ryby i owoce można- a te i tak staram się kupować tylko w sklepach eko, z atestem.


Podsyłam przepis na Meksykański kuskus
"Czas przygotowania (krojenie): 10 minut
Czas smażenia: 20 minut
Porcja na 4 osoby
Pomiędzy każdą z przemian robimy 2 minuty przerwy

Przemiana:
- ognia: rozgrzewamy patelnię
- ziemi: na patelnię wlewamy olej, dodajemy jedną łyżeczkę mielonego kminku
- metalu: dodajemy 1 posiekaną cebule, 2 rozgniecione ząbki czosnku, szczypta soli, ˝ łyżeczki mielonej kolendry, ˝ łyżeczki cynamonu,
- wody: 4 łyżki zimnej wody lub sól do smaku
- drzewa: 3 pomidory z puszki (o tej porze roku)
- ognia: dodać przygotowany kuskus (1 1/3 szklanki kuskus zalać wrzątkiem i poczekać ok. 5 minut, aż kasza wchłonie wodę

Do dekoracji: 6 małych pomidorków, świeża mięta, mogą być kapary"



Źródło: http://vivanatura.pl/index.php?option=c ... &Itemid=53