Bar pod gzyrą (stolik 2) - Barszcz z tortellini
Jeśli ktoś potrzebuje na szybko zrobić coś smacznego i lekkiego do zjedzenia, polecam zestaw przygotowany z "gotowców", który (po raz kolejny) przetestowałem wczoraj: barszcz czerwony z tortellini.
Składniki są raczej oczywiste:
Przygotowanie zajmuje 15 min. Tortellini gotuje się w osolonej wodzie ok. 8 min, po czym odcedzone wrzuca do barszczu w drugim garnku. Barszczu nawet nie trzeba bardzo podgrzewać, bo zrobią to tortellini. Rozlewamy do mich i jemy. Zaoszczędzony czas wykorzystujemy do pisania na forum Empatii.
Składniki są raczej oczywiste:
- barszcz czerwony z kartonu (ja kupuję ten Hortexu, jest pyszny)
- tortellini firmy Polsoja - są dwa rodzaje: z seitanem i z wędzonym tofu, oba smaczne
Przygotowanie zajmuje 15 min. Tortellini gotuje się w osolonej wodzie ok. 8 min, po czym odcedzone wrzuca do barszczu w drugim garnku. Barszczu nawet nie trzeba bardzo podgrzewać, bo zrobią to tortellini. Rozlewamy do mich i jemy. Zaoszczędzony czas wykorzystujemy do pisania na forum Empatii.