Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
zapiekanki
Ja zrobiłam wczoraj taką:
1/2 główki kapusty włoskiej (ma sporo wapnia)
300g pieczarek
1/2 papryki czerwonej
1 pomidor
100g granulatu sojowego
olej
sos sojowy
250ml soku pomidorowego
sól, pieprz, papryka ostra, papryka wędzona
Nastawić piekarnik (ja nastawiłam na 5 w skali 7 punktów)
kapustę pociąć na średnio grube kawałki
pieczarki umyć i pokroić w grube plastry
paprykę i pomidora pokroić w kostkę
na dół naczynia żaroodpornego dać 2 łyżki oleju na to wrzucić połowę kapusty,
na kapustę pozostałe warzywa,
zmoczony na chwilę w gorącej wodzie granulat (nie wykluczam, że w ogóle nie trzeba go moczyć, ale wolałam na wszelki wypadek to zrobić)
na to przyprawy i ze 3 łyżki sosu sojowego
na górę reszta kapusty,
na kapustę 2 łyżki oleju i 2 łyżki sosu sojowego i 1/2 soku pomidorowego
wstawić do piekarnika na około 40min, po 20 minutach dodać resztę soku pomidorowego
Smacznego:)