Posty: 9
Dołączył(a): 12 wrz 2011, o 13:39
Lokalizacja: Poznań
Przepisy mięsne ilustrowane
Żeberka wieprzowe z aromatycznym ryżem
Składniki:
2 kg żeberek wieprzowych
250 g ryżu
750 ml bulionu drobiowego
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 pęczek pietruszki
1 owoc granatu
2 łyżki grubej soli morskiej
Sposób przyrządzenia:
Świnie stłoczyć po kilkadziesiąt tysięcy w ciemnej chlewni i tuczyć 4-6 miesięcy, aż będą gotowe do uboju.
Dla szybszego przyrostu masy i w celu zapobieżenia chorobom dodawać do paszy antybiotyki i inne leki.
Po osiągnięciu odpowiedniej masy świnię ogłuszyć, poderżnąć gardło i wykrwawić. Odkroić miejsca otwartych ran i infekcji.