Strona 1 z 1

Dobra wołowina...

PostNapisane: 21 maja 2012, o 21:05
przez AgneS
Oburzył mnie artykuł Pani M.Gesssler http://magdagessler.natemat.pl/15315,do ... na-bo-stoi
Jak mozna przeczytac w artykule: "W hamburgerach najważniejsze jest, rzecz jasna, mięso. Karierę w Polsce robi powoli wołowina Kobe z importu. Pochodzi z krów karmionych piwem, nacieranych piwem, a przede wszystkim stojących. Niestety, hodowla zwierząt na ten gatunek mięsa nie wypada zbyt ekologicznie. „Krowa Kobe” spędza życie unieruchomiona, otłuszcza się, więc jej mięso jest później smaczniejsze. Amerykańskie krowy również mieszkają w ciasnych boksach. To tajemnica smaku amerykańskich hamburgerów. Tymczasem polskie krowy przeważnie nadal hasają po polach. Rodzima wołowina jest twarda, bo krowa biega."
Ta Pani i jej ewidentne propagowanie mięsa szczegolnie w swoim programie, a teraz ten bezmyslny artykuł to przegięcie...
NIewiem jak wogóle mozna było cos takiego napisać, czyzby Pani M. była w kompletnej nieswiadomosci w jakich warunkach zyja poskie krowy, jej wizja hasających krowek jest raczej daleka od rzeczywistosci. A jesli nawet gdzies sa te hasające krowki to widocznie Pani M. chciałaby je zamknąć w boksach i tuczyć na pyszne hamburgery...

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 21 maja 2012, o 21:40
przez Kukis
Brak słów.

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 8 sie 2012, o 23:18
przez kikimora
Magdę Gessler zawsze lubiłam, bo była przeciwniczką wszelkich weget, bulionów w kostkach, rozgotowanego makaronu.
Gdy zaczęłam myśleć o sprawach zwierząt, czytać, szperać- zaczęło mnie uderzać, że dla niej danie bez mięsa to nie danie.
Tym artykułem propaguje jeszcze dodatkowo to chore myślenie. Jak można w ogóle o takich sprawach mówić w taki swobodny sposób? Traktować zwierzę jak bezmyślny produkt spożywczy? W głowie mi się to nie mieści.
Oby udało mi się dobrze wychować dziecko. Oby nie ulegało tym głupotom wygadywanym przez takich ludzi jak pani Gessler w telewizji czy internecie. Błagam.

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 3 wrz 2012, o 20:25
przez krzysztof
WITAM :o
AgneS napisał(a):Oburzył mnie artykuł Pani M.Gesssler http://magdagessler.natemat.pl/15315,do ... i...Karierę w Polsce robi powoli wołowina Kobe z importu.

Więcej na temat tzw.: mięsa kobe i bydła rasy Wagyu w tym wątku
viewtopic.php?p=9601#p9601

:o

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 5 lis 2013, o 22:45
przez angelapowazna
Niestety, gdyby Ci znani ludzie popierali wegan...

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 13 lis 2013, o 13:29
przez Yvain
Cóż, gdyby Magda Gessler była vege, nie prowadziłaby kuchennych rewolucji :) Tak to jest, większość naszych potraw narodowych ma w sobie mięso i tego nie zmienimy

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 14 lis 2013, o 21:58
przez marek.anukiewicz
świetna jest :) uwielbiam ją :D

Re: Dobra wołowina...

PostNapisane: 14 lis 2013, o 22:53
przez pytajnnik
świetna jest ta wołowina !