Co każdy weganin o B12 wiedzieć powinien
Mała aktualizacja. Uwaga: serwis animal-liberation.pl przestał funkcjonować.
Tu rozmawiamy o problemach i wiarygodnych rozwiązaniach problemów zdrowotnych. Mile widziane informacje o nowych badaniach dotyczących weganizmu i składnikach odżywczych. Zwolennicy paramedycyny mogą liczyć na zdecydowaną reakcję.
gzyra napisał(a):W martwym niestety, w niewybaczalny sposób uśmierconym przez osierocenie, bo twórcy zniknęli, serwisie http://www.animal-liberation.pl znaleźć można kilka ciekawych tekstów. Jednym z nich jest tłumaczenie tekstu Stephen Walsha z The Vegan Society - "Co każdy weganin powinien wiedzieć o witaminie B12" Lektura obowiązkowa dla wegan. Dyskusja też mile widziana, ale błagam: z przygotowanymi mocnymi argumentami.
faf napisał(a):Nasze zachowanie musi być RACJONALNE! Nasza dieta musi być mądra! Tylko tak możemy pomóc tym, którym odmówiono wszelkich praw... Tym samym ciąży na nas WIELKA ODPOWIEDZIALNOŚĆ- gdy to zrozumiałem, zacząłem łykać B12.
gzyra napisał(a):Ja też się cieszę, że nikt nie próbuje wciskać kitu o tym, że można być długo weganinem i nie suplementować B12. No ale poczekamy, może ktoś z takim kitem się pojawi (widziałem takich wiele razy).
faf napisał(a):ostatnimi czasy gdzieś mi przemknęło, że B12 w formie cyanocobalaminum może mieć negatywny wpływ na zdrowie, czy zetknęliście się z czymś takim. pytam, ponieważ zarówno vegevit jak i naturell, to właśnie tego typu B12...
K.Biernacka napisał(a):Nie tyle negatywny, ile witamina w tej formie może być słabo przyswajalna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość