Posty: 97
Dołączył(a): 22 paź 2008, o 10:30
Lokalizacja: Kraków i Katowice
O problemach dnia codziennego: np. co, gdzie i z kim jeść, jak radzić sobie z nieprzychylnym otoczeniem, własnym lenistwem, jak odróżnić but skórzany od nieskórzanego itd.
Posty: 97
Dołączył(a): 22 paź 2008, o 10:30
Lokalizacja: Kraków i Katowice
Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
Posty: 10
Dołączył(a): 31 maja 2010, o 12:00
Posty: 97
Dołączył(a): 22 paź 2008, o 10:30
Lokalizacja: Kraków i Katowice
Posty: 1374
Dołączył(a): 3 wrz 2008, o 13:10
Lokalizacja: Kraków
Posty: 14
Dołączył(a): 5 maja 2011, o 15:19
Gabriela napisał(a):Spośród mniej typowych przypraw, używam samodzielnie prażonego siemienia lnianego. Prażę je bez tłuszczu, z odrobiną soli na patelni na małym ogniu, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż siemię zmieni kolor na ciemnobrązowy. Uwaga, zbyt uprażone zaczyna rozpękiwać się i strzelać jak popcorn oraz może być zbyt gorzkie. Używam do posypania głównie kanapek np. z pastą z tofu oraz w sałatkach. Może stać przez wiele dni w pojemnikach chroniących przed wilgocią.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 20 gości